Kuchnia

Kulinaria dietetycznie

Dietetyczny kurczak
potrzebujesz:

2 małe, pojedyncze filety z kurczaka
5 dag masła
1 łyżka wody
1 łyżeczka octu
2 żółtka
pół cytryny
szczypiorek
40 dag mrożonych warzyw
biały pieprz
sól
Mięso opłucz, ugotuj na parze lub w małej ilości lekko osolonego wrzątku.
Masło pokrój na kawałki, by rozmiękło.
W rondelku zagotuj wodę z octem. Wstaw garnuszek do gorącej kąpieli wodnej i ubij płyn z żółtkami. Powstałą masę lekko przestudź. Następnie, cały czas ubijając, dodawaj po kawałku masła. Sos dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Warzywa ugotuj na parze lub w małej ilości wody.
Mięso krój na plastry. Podawaj z ugotowanymi warzywami. Całość polej przygotowanym sosem, posyp szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation