Kuchnia

jedzonko

Pokochaj gotowanie: Zupa z czerwonej soczewicy z fetą

- 1 op. czerwonej soczewicy (350g)
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżka oliwy
- 2-3 litry warzywnego wywaru
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- 1 op. sera feta
- kiełki brokuła

Sposób przygotowania:
1. Godzinę przed przygotowaniem zupy zalewamy soczewicę wodą.
2. Marchewki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę siekamy. Pokrojone warzywa podsmażamy na oliwie, zalewamy wywarem, zagotowujemy. Następnie dodajemy odsączoną soczewicę, pomidory, tymianek, słodką paprykę, gotujemy do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
3. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą, nalewamy do miseczek, podajemy z pokrojonym serem feta i kiełkami brokuła.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation