Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Syropy z miodu

Syrop z melasą i wanilią
1/2 szkl miodu
3 łyżeczki melasy z karobu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/4 szkl ciepłej wody
Umieść wszystkie składniki do słoika i dokładnie wymieszaj.

Syrop pomarańczowy
1/2 szkl miodu
sok z 1 pomarańczy
1 łyżeczka skórki pomarańczowej drobno startej
Wymieszaj wszystkie składniki razem.

Syrop z mniszka lekarskiego i cytryny
1 kubek z kwiatów mniszka lekarskiego
1 szkl wody
1 szkl miodu
3 łyżki soku z cytryny
Umyj kwiaty i osusz. Potrzebujesz tylko płatków, więc je oberywij. Umieść płatki w garnku z 1 szkl wody, dobrze wymieszaj i
doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 5 min.
Zmniejsz na bardzo mały ogień i duś przez 25 min.
Dodaj miód i mieszaj do rozpuszczenia. Dodaj sok z cytryny. Ostudź i włóż do lodówki na noc.

Syrop z cynamonem i gałką muszkatołową
1/2 kostki masła
4 łyżki miodu
1 łyżka mleka sojowego
1 szczypta cynamonu
1 szczypta gałki muszkatołowej
Na małym ogniu roztop masło. Zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation