Kuchnia

słodkości

Muffinki czekoladowo - bananowe

Składniki na 8 babeczek:

3 bardzo dojrzałe banany
50 g rozpuszczonej czekolady
75 g cukru
1 jajko
75 g masła
150 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
wiórki czekoladowe


Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

Banany obierz, przełóż do miski i rozetrzyj widelcem. Nie rób tego zbyt dokładnie, kawałki owoców są mile widziane. Dodaj do nich jajko i miękkie masło i rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia.

Formę na babeczki wyłóż papilotkami. Przelej do nich ciasto na 2/3 wysokości. Posyp wiórkami czekoladowymi i piecz 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation