Kuchnia

salatki

SAŁATKA GYROS

filety z kurczaka 2 sztuki
średnia cebula czerwona 1 sztuka
świeży ogórek 0,5 sztuki
korniszony 3 sztuki
kukurydza 1 puszka
papryka świeża lub konserwowa (lub po połowie) 1 sztuka
średnia kapusta pekińskia 0,5 sztuki
Majonez 4 łyżki
keczup do smaku
czosnek 2 ząbki
przyprawa GYROS do smaku
olej do mięsa 2 łyżki

Sposób przygotowania: do góry
Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju−można odstwić na godzinę ale nie koniecznie. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło. Ogórki oraz papryke pokroić w kostkę i dobrze odsączyć! Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Układać warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebyla czerwona 3. Warstwa keczupu−wg uznania (cienka) 4. Ogórki 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Papryka 8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros). 9. Całość posypać szczypiorkiem−może być suszuny lub ulubionymi ziołami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation