Kuchnia

Przepisy

Chilli con carne
Składniki (4 porcje)

700 g chudego mięsa wieprzowego (najlepiej szynka)
1 puszka czerwonej fasoli w zalewie
1 puszka pomidorów bez skórki
2 papryki czerwone
natka pietruszki
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
3 łyżki oleju
1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki

Wykonanie

Mięso mielimy i podsmażamy kilka minut na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą, papryką słodką i sporą ilością pieprzu. Do mięsa dodajemy pokrojone pomidory. Paprykę słodką kroimy w kostkę, papryczkę chili w cienkie paseczki i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy do mięsa. Pokrojony w cienkie paseczki czosnek również delikatnie podsmażamy i przekładamy do pozostałych gotujących się składników. Do całości dodajemy odsączoną fasolę i gotujemy przez 15-20 minut. Jeśli danie jest zbyt gęste, możemy podlać je wodą. Podajemy przybrane posiekaną natką pietruszki. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation