Kuchnia

kuchnia

Klon francuski Crullers:
Adaptacja podstawowych choux pâte à BHG na
Składniki:
1 szklanka wody
1/2 szklanki masła
1/8 łyżeczki soli
1 łyżka brązowego sugar1 szklanki mąki
4 jajka
1 1/4 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki syropu klonowego

Olej roślinny do smażenia (co najmniej 3 cali)

Wskazówki:


W średniej wielkości patelni sos na średnim ogniu dodać 1 szklankę wody, masła, soli, brązowego cukru i mąki razem.

Wymieszać i gotować, aż to wszystko się ze sobą i tworzy piłkę.

Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na około 10 minut.

Tymczasem ciepła olej do smażenia do 365 stopni.

Gdy mieszanina mąki jest chłodzone przez 10 minut, miesza w jajach, po jednym na raz całkowicie wyposażonej w każdym przed dodaniem następnego.

Gdy ciasto jest gładkie, za pomocą gumowej pacy zeskrobać ciasto do worka ciasta wyposażonego w końcówkę gwiazdkowy. Im większy napiwek większy crullers. Miałem średnio jeden wielkości, więc nie są tak grube jak większości crullers piekarniczych. To jest jak lubię je jednak!

Spray 12-14 kwadratów pergamin z gotowania aerozolu.

Rura 3 calowe koła ciasto na każdym placu.

Gdy wszyscy są nastrojową i olej do smażenia jest podgrzewana spadek 2-3 crullers do gorącego oleju. To jest trudne, można je łatwo się pokręcić, nie denerwować jeśli nie od razu spadła idealnych kół do oleju. Możesz także użyć cienkiej łopatki ostrożnie przesuń crullers off papieru do oleju.

Crullers smażyć przez około 2-3 minut, odbijania półmetku, aby równomiernie brązowe. Po ich złoty kolor, wyjąć z oleju i miejsce na ręczniki papierowe do drenażu i chłodny.

Po crullers zakończeniu smażenia i po ochłodzeniu do temperatury pokojowej. Przygotuj szkliwo przez cukier puder i ubijając syrop klonowy razem, aż będzie gładkie.

Dunk co cruller w szkliwie równomiernie je powłoki. Umieszczenie na suszarce do wyschnięcia na około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation