DIY - zrób to sam

Słodkie życie

Kwiatowa uczta. Jadalne kwiaty w 100 przepisach - Małgorzata Kalemba-Drożdż, Agencja Wydawnicza Egros, cena: 54,60 zł

Kolejna polska blogerka kulinarna, która publikuje na papierze. Małgorzata Kalemba-Drożdż
na co dzień prowadzi bloga Trochę Inna Cukiernia (pinkcake.blox.pl), w którym dzieli się sprawdzonymi przepisami, głównie na słodkości bez jajek i bez mleka - dla alergików. W książce rozwija pojawiający się także na blogu temat: jak wykorzystać w kuchni jadalne kwiaty. Jej publikacja to ułożony alfabetycznie przewodnik po dostępnych w Polsce jadalnych gatunkach. Niemal przy każdym opisie znajdziemy przepisy. Będą tu m.in. zupy (nasturcjowa), dania główne (indyk w sosie lipowym), kanapki, sałatki, napoje, przetwory i desery (bułeczki lawendowe). Autorka doradza też, jakich kwiatów unikać, jak rozpoznać gatunki jadalne, w jaki sposób je zbierać, przechowywać i przetwarzać.

Niebanalne źródło inspiracji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation