Kuchnia

śniadanko

Kasza jaglana z jabłkami i imbirem

Składniki:

woda [2 szklanki]
kasza jaglana [0.5 szklanki]
jabłka [1 szt.] (słodkie)
rodzynki [3 łyżki]
siemię lniane [1 łyżeczka]
imbir [1 plaster]
cynamon [1 szczypta]
kardamon [1 szczypta]

Przygotowanie:

Prażymy kaszę w garnku, po czym płuczemy gorącą wodą.
Zalewamy czystą gorącą woda i zagotowujemy (wodę z kaszą),
Wrzucamy pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane.
Następnie dodajemy imbir, cynamon i kardamon.

Gotujemy pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem jeszcze przez 10-15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation