Kuchnia

pićku

Mojito z arbuzem

składniki na 2 drinki:

3 kawałki arbuza (półksiężyce )
90 ml rumu
30 ml grenadine
10 listków mięty
1 łyżka brązowego cukru
sok z połowy limonki
12 kostek lodu

do ozdoby:

kilka listków mięty
kawałeczki arbuza
2 plastry limonki

przygotowanie:

Oczyszczone z pestek i skóry kawałki arbuza wrzucam do blendera. Miksuję z 6 kostkami lodu.

W osobnej szklance ucieram drewnianą łyżką miętę, cukier i sok z limonki.

W dzbanku łączę zmiksowanego arbuza, utartą miętę, grenadinę i rum, mieszam.

Do szklanek typu long drink wrzucam po 3 kostki lodu i zalewam drinkiem. Przystrajam plastrem limonki, miętą i kawałkiem arbuza.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation