Kuchnia

picnic/grill

grill dla najmlodszych

Składniki:
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
5 łyżek oliwy
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki ziół prowansalskich
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Przygotowanie:

1. Umyj papryki, oczyść je z pestek i pokrój na większe kawałki.
2. Na namoczone wcześniej patyki do szaszłyków ponabijaj kawałki papryki.
3. W miseczce wymieszaj oliwę z wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, obficie posmaruj szaszłyki.
4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż szaszłyki na ruszcie, grilluj przez około 15 minut często obracając i smarując oliwą.
5. Szaszłyki z papryki podawaj jako przystawkę lub dodatek do grillowanego mięsa i ryb.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation