Kuchnia

mniam

Najlepsze na świecie ciasteczka owsiane bez mąki, które można modyfikować w dowolny sposób dodając ulubione bakalie :) Z podanych składników wyszło mi 17 ciastek o średnicy 6,5cm.

-2 szklanki płatków owsianych zmielonych, ale nie na mąkę
-pół szklanki wody
-łyżka masła
-pół łyżeczki sody
-łyżeczka miodu
-2 łyżki pestek słonecznika
-łyżka suszonej żurawiny
-łyżka rodzynek
-2 suszone morele

Wodę podgrzać w garnuszku, roztapiając w niej masło i miód. Zmielone płatki, sodę i posiekane bakalie wymieszać, zalać gorącą wodą i wyrobić. Ciasto delikatnie rozwałkować, wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190st. przez 10 minut, po tym czasie ciasteczka przewrócić na drugą stronę i piec kolejne 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation