Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:

5 dużych ziemniaków
200g sera feta
200g pieczarek
1 cebula
pasek boczku lub kawałek kiełbasy
1 ząbek czosnku
pieprz
słodka papryka
olej

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy al dente tak, aby można było je po wystudzeniu wydrążyć. Po ugotowaniu każdy ziemniak przekrawamy na pół i łyżeczką drążymy środek. Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i wraz z cebulą, boczkiem i czosnkiem smażymy na oleju, aż odparuje z nich woda. Studzimy. Fetę dusimy widelcem. W misce mieszamy fetę, z przesmażoną wcześniej zawartością patelni. Dodajemy pieprz i słodką paprykę (sól pomijamy, ze względu na słoną fetę). Na każdej połówce wydrążonego ziemniaka układamy nasz farsz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation