Kuchnia

grill

PAROWKI Z SEREM OWINIETE W PLASTER BOCZKU.

Potrzebujemy:

parówki (po 2-3 na osobę)
ser żółty (lepszy będzie w kawałku)
boczek wędzony w plasterkach (im cieńsze, tym lepiej)

Parówki nacinamy dość głęboko, ale uważamy, aby nie przekroić ich do końca. W powstałe otwory wkładamy ser żółty i owijamy w plasterki boczku. Całość powinna wyglądać mniej więcej tak:

Wykonanie:

Wkładamy na grilla elektrycznego, zamykamy i opiekamy przez 5 minut. Jeśli nie mamy grilla, korzystamy z piekarnika, ale musi on być nagrzany (około 180 stopni) jeszcze przed włożeniem do niego parówek. Rozkładamy parówki na blaszce lub w pojemniku żaroodpornym i pieczemy około 10-15 minut aż boczek się zrumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation