Sport i fitness

healthy life

Jajka po meksykańsku
2 jajko(a)
100 g fioletowa fasola w puszce
0.5 awokado
1 pomidor(y)
0.5 czerwona(e) cebula(e)
0.25 papryczka(i) jalapeño
0.5 limonka(i)
1 łyżeczka(i) kolendra
0.5 ząbek(i) czosnku
1 łyżka(i) stołowa - objętość olej rzepakowy
1 szczypta(y) sól
1 szczypta(y) pieprz
Odcedź fasolę.
Awokado obierz ze skórki i usuń pestki. Pokrój w plastry.
Pomidora umyj, usuń nasiona, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Obierz i drobno posiekaj czosnek, ostrą papryczkę i cebulę. Papryczkę dokładnie oczyść z nasion.
Umyj, osusz i drobno posiekaj kolendrę.
Przygotuj salsę: w sporej miseczce, wymieszaj pomidory pokrojone w kostkę, czosnek, cebulę, papryczkę i kolendrę.
Skrop sokiem z limonki.
Posyp solą i pieprzem, następnie wymieszaj i odstaw na bok.
W miseczce ubij jajka. Posól i dodaj pieprzu.
W małym garnku podgrzej czarną fasolę.
Na małej patelni, na średnim ogniu, podgrzej 1 łyżeczkę oleju słonecznikowego.
Wylej jajka na patelnię. Gotuj je, cały czas mieszając, aż do momentu, gdy będą ścięte, ale nadal kremowe.
Przełóż fasolę do miseczki.
Dodaj jajka, połowę plastrów awokado i salsy.
Jajka po meksykańsku podawaj z resztą salsy i awokado na boku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation