Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SAŁATKA Z NACHOSAMI

Składniki :
główka sałaty lodowej
3 pomidory
300g mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
3 lyżki stołowe koncentratu pomidorowego
300g pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
50-70g startego żółtego sera
chipsy nachos
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
sos: 5 łyżek stołowych majonezu, 3 łyżki stołowe ketchupu, 1 łyżka stołowa musztardy
olej do smażenia
łyżka masła

Przygotowanie:
Na początek podsmażamy cebulę i mięso mielone wraz przyprawami na łyżce oleju. Gdy mięso jest rumiane dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i grzejemy jeszcze 5 minut. Odstawiamy do ostudzenia. Na drugiej patelni, na łyżce masła podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki.
Sałatkę układamy warstwowo, rozpoczynając od dna miski: sałata lodowa (porwana na kawałki), pomidory (pokrojone w kostkę), wcześniej przygotowane mięso mielone, pieczarki, kukurydza z puszki, fasola z puszki, sos (z majonezu, ketchupu i musztardy), ser żółty (tarty na tarce o dużych oczkach), pokruszone chipsy nachos (u mnie o smaku chilli). Dookoła miski układamy też całe nachos pionowo, tak aby utworzyły koronę. Sałatkę odstawiamy do lodówki. Smacznego!

PRZEPIS --> http://smakiempisany.blogspot.com/2013/12/meksykanski-krol-imprezy-warstwowa.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation