Biżuteria

Biżuteria

TARTA CZEKOLADOWA

SKŁADNIKI:
Na kruche ciasto:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
200 g miękkiego masła
2 żółtka
Na czekoladową masę:
350 g mleka zagęszczonego słodzonego
3 łyżki mąki
1 laska wanilii
2 jajka
2 czubate łyżki kakao


PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać, dodać posiekane masło, cukier i żółtka. Zagniatać aż do uzyskania gładkiego ciasta. Rozwałkować i wyłożyć na formę. Schłodzić przez ok. 1 godzinkę.

Mleko przelać do miski, dodać mąkę, jajka, ziarna z laski wanilii i kakao. Zmiksować dokładnie. Wylać na schłodzone ciasto.

Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 160-170 stopni przez ok. 30-40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation