Kuchnia

kuchnia

Sałatka z bobu i chorizo na ciepło - przepis od UgotujmyTo.pl
Sałatka z bobu i chorizo

Składniki:

2-3 szklanki ugotowanego, wyłuskanego bobu
200 g chorizo
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, suszony rozmaryn
natka pietruszki

Chorizo pokroić na półplasterki i obsmażyć na patelni. Do podsmażonego chorizo, z którego wytopi się mnóstwo tłuszczu, dodać grubo pokrojoną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Smażyć na małym ogniu aż cebula zmięknie. Najlepiej po podsmażeniu cebuli odlać większość tłuszczu, żeby wszystko w nim nie pływało. Dodać ugotowany i wyłuskany bób, doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i smażyć 2-3 minuty aby bób się zagrzał. Posypać natką pietruszki. Najlepiej podawać z pieczywem czosnkowym :)!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation