Kuchnia

Na słodko...

Owsiana kruszonka z owocami (Oaty Crumble)
1,2 kg jabłek, obranych i pokrojonych w plasterki
125 g świeżych borówek amerykańskich
60 g cukru
125 ml wody
130 g mąki
130 g płatków owsianych
80 g cukru trzcinowego demerara
70 g margaryny z oliwą z oliwek
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Jabłka umieść w garnku, dodaj cukier i wodę. Duś na wolnym ogniu przez 8-10 minut. Dodaj borówki, wymieszaj i odstaw na bok. W innym naczyniu wymieszaj płatki owsiane, mąkę, cukier. Dodaj margarynę i ugniataj, aż do połączenia składników w sypką masę. Umieść jabłka w naczyniu żaroodpornym i posyp równomiernie kruszonką. Piecz 25-30 minut, aż kruszonka będzie chrupiąca i rumiana.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation