Kuchnia

.Przetwory, konfitury, sosy

Mleko Ryżowe
1 szkl ugotowanego ryżu
3 szkl wody

Składniki mieszamy. Miksujemy blenderem. Sito wykładamy gazą, mieszankę przelewamy, odfiltrowując paproszki.

Mleko Migdałowe
1 szkl migdałów
3 szkl wody

Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Zalać szklanką wody i odstawić na noc. Wodę z migdałów odlewamy i zalewamy 3 szkl wody. Całość miksujemy blenderem. Przecedzamy przez sito wyłożone gazą.

Mleko owsiane
1 szkl płatków owsianych
4 szkl wody

Płatki moczymy przez noc w wodzie.
Odcedzamy i mieszamy z 4 szkl wody. Ucieramy blenderem. Przecedzamy przez sito wyłożone gazą.

Mleko kokosowe
1 szkl wiórków kokosowych
4 szkl wody

Wiórki moczymy przez 3 godz w wodzie. Odcedzamy i mieszamy z 4 szkl wody. Ucieramy blenderem. Przecedzamy przez sito wyłożone gazą.

W podobny sposób można wykonać mleko z nasion sezamu czy słonecznika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation