Kuchnia

zupy

Krem z kalafiora i słodkich ziemniaków z pesto kolendrowym i lekko orientalną nutą

Składniki (4 porcje):
pół kalafiora
2 małe słodkie ziemniaki lub 1 duży
0,75 l domowego bulionu drobiowego
szczypta mielonej kolendry
szczypta mielonego kardamonu
szczypta mielonej kurkumy
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
pesto kolendrowe wg. przepisu, który znajduje się tutaj
płatki chilli do dekoracji



Sposób przygotowania:
Podgrzej bulion, wrzuć do niego rozdrobniony kalafior i słodkie ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
Ugotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj na aksamitny krem.
Przypraw do smaku przyprawami i solą.
Przed podaniem udekoruj jogurtem, nałóż po łyżeczce pesto kolendrowego i posyp płatkami chilli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation