Kuchnia

Dieta

8 produktów, które spalają tłuszcz na brzuchu - Ryby i chude mięso
Najlepszym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 są ryby morskie – łosoś atlantycki, sardynki, sardela, śledź, pstrąg, makrela, tuńczyk, miecznik. Zapobiegają one wielu różnym chorobom, wzmacniają organizm i pomagają mu prawidłowo funkcjonować. Mięso ryb pobudza przemianę materii, na długo zapewnia uczucia sytości i zmniejsza tendencję do tycia. Z kolei chude mięso, np. z indyka, kurczaka, cielęcina czy wołowina, jest bardzo cennym źródłem białka, witamin i keratyny, czyli związku odpowiedzialnego za przyrost beztłuszczowej masy mięśniowej. Ryby i chude mięso najlepiej podawać gotowane na parze albo pieczone, w towarzystwie świeżych warzyw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation