Kuchnia

przepisy

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną


Składniki:

100 g kaszy jaglanej
10 pieczarek
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
natka pietruszki
sól, pieprz
tymianek

Kaszę ugotować na sypko. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić pokrojoną cebulę i chwilę dusić. Dodać pokrojone pieczarki i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę papryki i chwilę dusić razem. Usmażone warzywa dodać do kaszy jaglanej, dodac posiekaną pietruszkę i dokładnie wszystko wymieszać. Cukinie przekroić wdłuż, wyciąć środek i napełnić farszem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 20 min.5 minut przed wyjęciem można posypać cukinie startym serem.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation