Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Szparagi na cieście francuskim z pomidorkami koktajlowymi

Składniki:
ciasto francuskie
paczka szparagów
20 pomidorków koktajlowych
starty ser parmezan
sól, pieprz
oliwa
ciemny ocet balsamiczny
sok z pół limonki lub cytryny

Przygotowanie:
Ciasto rozwijamy na blasze, robimy ranty (nacinamy marginesy 1-2 cm), nakłuwamy widelcem i pieczemy 25 minut w piekarniku nastawionym na 200⁰C. Wyjmujemy z piekarnika i ciasto posypujemy startym serem. Następnie układamy na cieście przekrojone na pół pomidory oraz szparagi (wcześniej, skrapiając warzywa oliwą i sokiem z limonki). Grube szparagi podgotowujemy wcześniej na parze – ok. 15 minut, aby były odpowiednio miękkie. Całość ponownie ląduje w piekarniku na kwadrans. Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy lekko octem balsamicznym.
Smacznego!

http://sceny-z-uzycia.blog.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation