Kuchnia

Kulinaria

Przepis na polędwiczkę z grilla


Co kupić
500 g polędwiczek wieprzowych
1/2 szklanki soku z limonek
1/4 szklanki miodu
1 łyżeczka soli
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
1 łyżka oleju
1 łyżka świeżej kolendry
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 30min
Przygotowanie
Miód, sok z limonek, sól, olej oraz drobno posiekany czosnek łączymy razem. Chilli pozbawiamy pestek, drobno siekamy i dodajemy do marynaty.
Polędwiczkę wkładamy do szczelnego worka foliowego, wlewamy marynatę, zamykamy woreczek i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowaną polędwiczkę kładziemy na ruszcie i grillujemy ze wszystkich stron, aż nabierze brązowego koloru. Gotową polędwiczkę kroimy na plasterki i posypujemy świeżą kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation