Kuchnia

Drozdzowe smakolyki

Składniki : 1 szklanka ciepłej wody, 10g suszonych drożdży, 1/3 szklanki oleju, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, 3 1/2 szklanki mąki, puszka kukurydzy złocistej Bonduelle, 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, 100g żółtego startego sera, 100g salami, przyprawa do pizzy, jajko do posmarowania bułeczek. Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut. Złocistą kukurydzę Bonudelle odsącz z zalewy, salami pokój na kosteczkę. Podziel ciasto na części, rozwałkuj i na środku połóż kukurydzę, salami, żółty ser i łyżkę pomidorów. Uformuj bułeczki. Ułóż bułeczki obok siebie w odstępach. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp przyprawą do pizzy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż bułeczki się ze złocą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation