Inne

Rozmaitości...

Chili con carne Ani Starmach, przepis Chili con carne Ani Starmach - Gotuj z pasją!


Składniki
300 g wołowiny
do smaku oregano
do smaku chili lub pieprz Cayenne
100 ml wody
1 czerownej papryki
3 ząbki czosnku
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów bez skórki
oliwa z oliwek
1 cebula
do smaku kmin rzymski

Sposób przygotowania:

Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj drobno pokrojony czosnek, kmin, oregano oraz chili. Następnie wrzuć wołowinę i smaż aż zmieni kolor. Wlej pomidory z puszki, wodę, gotuj na małym ogniu około 10 minut. Wrzuć pokrojoną paprykę i gotuj kolejne 5 minut. Na końcu dodaj fasolę. Gotuj kolejne 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation