Kuchnia

kurczak

Kurczak KFC: przepis 10-minutowy!
Składniki:
udka kurczaka
2/3 szklanki mąki pszennej
pół łyżeczki soli
2 łyżki mleka
400 ml oleju słonecznikowego
ulubione przyprawy
Przygotowanie:
Kurczaka marynujemy w ulubionych przyprawach. Następnie przygotowujemy część płynną panierki: to około 1/3 szklanki mąki pszennej, jedno jajko, pół łyżeczki soli i trochę mleka. Miksujemy to do uzyskania gęstości takiego trochę gęstszego ciasta naleśnikowego. Ja wmiksowałem jeszcze dwie papryczki habanero. Część sucha panierki to tylko mąka pszenna. Obtaczamy w niej kurczaka chwilę przed wrzuceniem na rozgrzany, głęboki olej. Smażymy do chwili, aż uzyskamy złocistą panierkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation