Kuchnia

Kuchnia

: Łosoś w sosie śmietanowym

300 g filetu z łososia
cytryna
sól, pieprz kolorowy
300 ml śmietanki 30%
szczypta gałki muszkatołowej
pęczek koperku
makaron

Osuszony filet, pozbawiony skóry przekroić na 3 kawałki, które skropić sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem kolorowym.
Odstawić na 30 minut do lodówki.
W między czasie nastawić wodę na makaron i ugotować do al dente.
Na jednej patelni (najlepiej bez tłuszczu lub z odrobiną masła) usmażyć łososia z dwóch stron po około 2-3 minuty na każdą stronę.
Równocześnie na drugą patelnię wylać śmietankę z dodatkiem gałki muszkatołowej i gotować aż zgęstnieje, pod koniec dodać posiekany koperek.
Na talerze wyłożyć makaron, następnie łososia i całość polać sosem.
- See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/03/losos-w-sosie-smietanowym.html#sthash.pICA6jYz.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation