Sport i fitness

Fit - Eat

Chleb całoziarnisty
Składniki:
1 szklanka ziaren słonecznika
0,5 szklanki siemienia lnianego
0,5 szklanki orzechów ( u mnie pekany)
1,5 szklanki płatków owsianych
4 łyżki babki płesznikowej (u mnie Colon C)
1 łyżeczka soli
1 łyżka syropu klonowego
3 łyżki roztopionego oleju kokosowego (u mnie masło)
1,5 szklanki wody
Przygotować silikonową keksówkę. Wymieszać w niej dokładnie wszystkie suche składniki.
W osobnym naczyniu wymieszać ze sobą mokre składniki (woda, syrop, olej/masło).
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie wymieszać i mocno ubić łyżką. Odstawić na co najmniej 2 godziny lub całą noc.
Rozgrzać piekarnik do 175 C.
Umieścić chleb na środkowej blaszce i piec 20 min. Po tym czasie wyjąć z silikonowej formy, obrócić i piec kolejne 30-40 min.
To ważne! Poczekać aż wystygnie, jeśli pokroimy go zanim to zrobi to chleb będzie się kruszył.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation