Kuchnia

przepisy

Rolada smerfowa

pół szklanki mąki tortowej
4 jaja
cukier 120 gram
2 łyżki rozpuszczonej margaryny (miałam Kasię )
śmietanka 30% 400 gram i galaretka niebieska ( smaki wieloowocowy)

Miksujemy jaja z cukrem dodajemy make i mieszamy na koniec dodajemy rozpuszczona margarynę . Wymieszane ciasto wykładamy na blaszkę do pieczenia pieczemy na papierze do pieczenia Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę i zawijamy zostawiamy na 40 minut Po tym czasie ubijamy śmietanę dodajemy galaretkę niebieską rozpuszczona w 2 łyżkach wody. Ubijamy wykładamy na ostudzony biszkopt i znowu zawijamy wstawiamy do lodówki na godzinkę i gotowa można polać czekolada posypać cukrem pudrem albo bez niczego :) 

Wiecie co mi się w niej podoba szybko się ja robi :) i ma fajny kolor smak też niczego sobie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation