Kuchnia

zupa

Krem z kalarepki z bobem
Składniki:

2 kalarepki

4 małe ziemniaki

1 marchewka

1 cebula

2 ząbki czosnku

szklanka ugotowanego i obranego ze skórki bobu

sól, pieprz

kilka kropel soku z cytryny

łyżeczka curry (opcjonalnie)

łyżka masła klarowanego

bulion warzywny

Pokrojoną w kostkę kalarepkę i cebulę podduszamy na patelni na klarowanym maśle.

Dodajemy wyciśnięty czosnek. Do garnuszka z bulionem wrzucamy kalarepkę z cebulką i czosnkiem i pozostałe pokrojone w kostkę warzywa. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny. Miksujemy wszystko w blenderze. Podajemy z ugotowanym i obranym bobem, posypaną świeżym koperkiem.
źródło: http://www.ekoquchnia.pl/2012/07/krem-z-kalarepki-z-bobem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation