Kuchnia

KUCHNIA

Kuchnia bez chemii: Ziołowa karkówka z grilla

Koszyk produktów:
Kawałek niezbyt tłustej karkówki (ok. 1 kg)
pół szklanki oliwy lub oleju
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
łyżka koncentratu pomidorowego
zioła (po pół łyżeczki): majeranek, tymianek, cząber
2 rozgniecione i roztarte z solą ząbki czosnku
pieprz



Mięso umyj, osusz i pokrój dość grube plastry. Rozbij je lekko pięścią i ponacinaj niezbyt głęboko na obwodzie.











Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki marynaty i zanurz w niej mięso tak, aby wszystkie steki były dokładnie zalane.
Zamknij naczynie i odstaw na minimum 2 - 3 godziny do lodówki.








Piecz na rozgrzanym grillu, aż będą odpowiednio do twojego gustu wypieczone. Obróć tylko raz, w razie potrzeby posmaruj marynatą.










Podawaj np. z sałatką i bagietką.
Idealnie pasuje czerwone wino lub piwo.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation