Kuchnia

Koktajle

Domowa Arbuzowo-limonkowa lemoniada

Składniki:

200 ml wrzącej wody
60 g cukru
ok. 500 ml wody gazowanej
1/8 średniego arbuza
2 limonki
2 cm kawałek imbiru
garść świeżej mięty
kostki lodu


Przygotowanie:

1. Cukier rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody i odkładamy do całkowitego ostudzenia.

2. Miąższ arbuza oraz imbir blendujemy i wlewamy do dzbanka.

3. Z 1 limonki wyciskamy sok i dodajemy do arbuza.

4. Drugą limonkę sparzamy i kroimy w cienkie plasterki. Razem z mięta dodajemy do dzbanka z arbuzem.

5. Zalewamy ostudzoną wodą z cukrem.

6. Dodajemy wodę gazowaną.

7. Schładzamy i w razie potrzeby dodajemy kostki lodu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation