Kuchnia

Kuchnia - Grill

Grillowana cukinia z mozzarellą przepis - Składniki

ilość porcji: 6

1 duża, młoda cukinia
2 kulki mozzarelli
świeża bazylia
zioła prowansalskie
sól i pieprz do smaku
3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 25min.

Cukinię wymyć, wysuszyć i pokroić w cienkie plastry.
Bazylię drobno posiekać.
Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół.
Wymieszać w miseczce oliwę z ziołami i przyprawami. Posmarować plastry cukinii z jednej strony i smażyć na grillu ok. 5 minut.
Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli, posypać bazylią i piec jeszcze ok 5-10 minut.
rada
Mozzarellę można posypać z wierzchu posiekanymi suszonymi pomidorami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation