Hobby

Napoje, koktajle.

Składniki:

1/2 l mleka 3,2 %
5 łyżek kakao ( gorzkiego)
2,5 łyżki fruktozy ( lub około 3,4 łyżek cukru)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
ulubiona posypka


Przygotowanie:

Z połowy litra mleka odlewamy pół kubka. Mleko zagotowujemy w garnuszku. Do odlanego mleka dodajemy kakao, fruktozę ( lub cukier) i mąkę ziemniaczaną. Zawartość kubka dokładnie mieszamy, wszystkie składniki muszą rozpuścić się w mleku. Gdy mleko w garnuszku zacznie wrzeć wlewamy do niego zawartość kubka i dokładnie mieszamy do momentu aż ponownie zacznie wrzeć. Po jakiś 3o sekundach budyń ściągamy z gazu i rozlewamy do salaterek. Budyń posypujemy ulubioną posypką, tartą czekoladą lub orzechami, można go także polać ulubioną polewą lub konfiturą. Jest pyszny na ciepło i na zimno
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation