Kuchnia

SAŁATKI

ZIEMNIACZANA SAŁATKA DO DAŃ Z GRILLA

Składniki:

700 g młodych ziemniaków
3 zielone ogórki
3 ogórki kiszone
2 małe cebule
pęczek koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku

Ziemniaki obieramy i myjemy dokładnie. Przenosimy je do garnka, zalewamy wodą (dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli) i gotujemy do miękkości. Następnie bulwy odcedzamy i studzimy. Całkowicie zimne kroimy w talarki. Przenosimy je do miski.
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki (możemy wykorzystać do tego celu specjalną szatkownicę). Odciskamy je z nadmiaru soku i dodajemy do ziemniaków. Do miski dokładamy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz cebule, posiekany koperek, jogurt, majonez, musztardę i przyprawy. Delikatnie całość mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation