Inne

grill

Przepis na pstrąga z imbirem


Pomidorowy pstrąg z imbirem
Co kupić
4 pstrągi, wypatroszone
1 łyżka tartego imbiru
6 ząbków czosnku
3 łyżki oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka świeżej kolendry
Jak zrobić
poziom: średni porcji: 4 czas: 50min
Przygotowanie
Skórę umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.
Pozostałe składniki, z wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Ryby grillujemy po kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną drobno posiekanej kolendry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation