Kuchnia

Przepisy

Ciasto:
* 270 g mąki
* 150 g miękkiego masła
* 120 g cukru pudru
* 2 duże żółtka
* 1 płaska łyżka gęstej śmietany 18%
* 1 łyżka kakao

Wypełnienie:
* 400 g białego sera (najlepiej z wiaderka)
* 3 jajka
* 100 g cukru
* skórka otarta z 1 sparzonej cytryny


Dodatkowo:
* 1 duże opakowanie borówki amerykańskiej (400g)
Mąkę łączymy z cukrem i kakao i wcieramy w nie masło do chwili powstania drobnej kruszonki a następnie dodajemy śmietanę oraz żółtka i zagniatamy ciasto w kulę. Ciasto wałkujemy i wykładamy nim formę o średnicy 25 cm.

Jajka miksujemy z cukrem około 5 minut, następnie dodajemy ser i skórkę i mieszamy jeszcze chwilę, do połączenia się składników. Gotową masę serową wylewamy na ciasto a na wierzchu układamy borówki.

Tartę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50-60 minut.

Tartę podac z bitą śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation