Kuchnia

kapusta - potrawy

Kapusta faszerowana mięsem i papryką - przepis -Przepis

Przekąski
Przetwory
Sałatki
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Kuchnie świata
Gwiazdy gotują
Słownik kulinarny
Porady
Święto Truskawki
Książki kucharskie
Przepisy Gotujmy.pl

Polki.plPrzepisyDania głównePrzepis


Pin It

Kapusta faszerowana mięsem i papryką
kapusta kapusta gotowana kapusta włoska wieprzowina

Kapusta faszerowana mięsem i papryką to efektowne danie na niedzielny obiad.
fot. A. Rogalski

czas wykonania: 60min. ilość kalorii: 330 kcal liczba porcji: 6

Poziom trudności: średni
Sposób przygotowania

Kapustę oczyść, wykrój część głąba. Gotuj 5 min we wrzątku, przestudź. Na oleju podsmaż cebulę z papryką. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Mięso włóż do miski, dodaj jajko, kajzerkę i warzywa. Wsyp zioła, czosnek, sól, pieprz i mieloną paprykę. Wyrób masę.
Kilka liści kapusty odwiń, wykrój część środka. Farszem wypełnij środek kapusty i przestrzenie między odwiniętymi liśćmi. Kapustę zawiń w gazę, włóż do garnka z gorącą wodą. Gotuj pod przykryciem około 45 min.

cebula papryka czosnek kapusta włoska łopatka wieprzowa


Tego potrzebujesz:

główka kapusty włoskiej
75 dag mielonej łopatki
3 kolorowe papryki
cebula pokrojona w kostkę
jajko
kajzerka
4 łyżki oleju
1/2 pęczka natki
posiekany ząbek czosnku
2 łyżeczki oregano
łyżeczka tymianku
papryka: słodka i ostra
sól
pieprz
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation