Kuchnia

ciastka

Kokosowo-migdałowe ciasto bez pieczenia

składniki:
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 1 l mleka 3,2%
- 2-3 pełne łyżki cukru
- laska wanilii
- 250 g masła
- 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
- 2 opakowania wiórków kokosowych
- 1 opakowanie płatków migdałowych

Przygotowanie
Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W 1/2 szklanki rozrobić budyń tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.

Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy. Wsypać do niej 1 opakowanie wiórków kokosowych. Wymieszać.

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć 1/2 masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.

Na wierzch wyłożyć pozostałą połowę masy budyniowej i posypać obficie wiórkami oraz płatkami migdałowymi. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation