Kuchnia

Light

MUFFINY OWSIANE Z MIODEM | Motywator Ditetetyczny

Składniki na 10 sztuk:
250 g mąki orkiszowej
85 g płatków owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki soli
85 g rodzynek
2 jajka, roztrzepane
200 ml mleka
75 g siemienia lnianego
40 g stevi
5 łyżek płynnego miodu

W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, sól i rodzynki.
W drugim naczyniu wymieszać jajko, siemienia lnianego, mleko i miód.
Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 – 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation