Kuchnia

Light

Składniki:
1 szklanka mąki żytniej,
1 szklanka mąki pszennej,
2/3 szklanki brązowego cukru,
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej,
2 jajka,
1/2 szklanki oleju roślinnego,
1/2 szklanki mleka,
1,5 łyżeczki olejku śmietankowego,
1/2 dużej tabliczki Milki toffee wholenut (1 kawałek czekolady przekrojony na dwie części).

Wykonanie:
Przesiać mąkę, proszek i sodę. Wymieszać. Dodać cukier, zamieszać. W osobnym naczyniu połączyć jajka, olej, mleko i olejek. Składniki mokre przelać do suchych. Połączyć składniki za pomocą łyżki. Blachę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej z nich wlać łyżkę ciasta, ułożyć kilka kawałków pokrojonej czekolady, pokryć kolejną łyżką ciasta. Na wierzchu ułożyć jeszcze trochę czekolady. Piec 20 min. w temp. 180°C z termoobiegiem, ok. 25 min. bez termoobiegu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation