Kuchnia

przetwory

MojeTworyPrzetwory: Ketchup domowy - dużo zdjęć

Składniki:

4 kg pomidorów - dojrzałych, czerrrrwonych
5 ostrych czerwonych papryczek
1,5 kg cebuli
2 główki czosnku
350 ml octu winnego
10 kopiastych łyżek cukru
6 łyżek oleju
2-3 łyżki soli - do smaku
ziele angielskie - około 10 sztuk
pieprz ziarnisty około 10 sztuk
1 łyżkę cynamonu
1 łyżkę imbiru

Przygotowanie:
pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki
z papryczek usunąć gniazda nasienne
cebulę obrać, umyć, pokroić na 4-ry
czosnek obrać, umyć
warzywa włożyć do garnka o grubym dnie i gotować przez 1,5 godziny na małym ogniu
po tym czasie jeszcze gorące przetrzeć - ja mam taki magiczny sprzęt, poratowała mnie moja Anuszka i robota odchodziła mi jak nigdy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation