Kuchnia

Coś na ząb

Zapiekany baklazan i cukinia.

1 baklazan
1cukinia
2 pomidory
1 cbula
1 mala marchewka
Mozzarella
Olowa z oliwek
Sol, pieprz, oregano, z.prowansalskie

Baklazana przeciac na pol, wyjac miazsz I posolic by stracil gorycz. Zostawic na pol godziny.
Przeciac cukinie na pol I wyciagnac miazsz, pokroic w kosteczke.
Cebule pokroic I zeszklic na patelni. Dodac pokrojona cukinie I baklazana.
Pomidora obrac ze skorki I usunac pestki, wrzucic na patelnie. Dusic do odparowania wody. Odstawic.

Przygotowac kuskus, pol szklanki kuskusu zalac goraca, osolona woda, dodac lyzke oliwy I zostawic na 5 minut. Po tym czasie dodac lyzke masla I wymieszac. Dodac kuskus do warzyw.
Marchewke pociac w cieniutenkie paseczki – dodac do farszu.
Wypelnic farszem osuszone I polane lekko oliwa lodeczki z cukini I baklazanu.

Zapiekac w piekarniku 180st C przez 15 min, po tym czasie posypac lodeczki mozzarella I zapiekac jeszcze 5 min.
Posypac szczypiorkiem lub natka pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation