Kuchnia

kuchnia - ryż, makaron, kasza

MAKARON W SOSIE SMIETANOWO-SEROWYM Z BROKULAMI.

Składniki na 2 porcje:
150g makaronu penne lub innego
szklanka śmietany 18%
3 łyżki tartego parmezanu
3 trójkąciki serka topionego kremowego
3 łyżki startego sera żółtego
kilka różyczek brokuła
przyprawy: sól, pieprz


Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy na półtwardo, odcedzamy. Brokuła również gotujemy na półtwardo, odcedzamy i dzielimy na małe części.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy rozdrobnione serki topione i podgrzewamy, aż się rozpuszczą. Śmietanę mieszamy z parmezanem, wlewamy na patelnię i mieszamy. Dodajemy starty żółty ser i podgrzewamy na lekkim ogniu nie dopuszczając do zagotowania się sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brokuła oraz makaron i mieszamy całość. Rozkładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation