Kuchnia

deserki

1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g)

1 puszka brzoskwiń w syropie

2 łyżki miodu

2 łyżki rodzynek sok z cytryny



Brzoskwinie odsącz na sitku (zachowaj syrop) i pokrój w plasterki. Rodzynki sparz wrzątkiem i odsącz. Do rondelka włóż pokrojone brzoskwinie, dodaj miód i rodzynki. Gotuj, często mieszając, na małym ogniu 5-7 minut. Jeśli nadzienie jest zbyt gęste, dolej trochę syropu, gdy zbyt słodkie ? sok z cytryny. Zdejmij z ognia i wystudź.

Z rozmrożonego ciasta francuskiego wytnij kółeczka. Na środku każdego z nich ułóż brzoskwinie i polej sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C. Piecz 10-15 minut. Wyjmij, gdy się zezłocą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation