Kuchnia

kulinarnie

Nalewka z lawendy- uspokajająca

- 3 szklanki wódki,

- 6 łyżek suszonego kwiatu lawendy lub 3 szklanki świeżych kwiatów

- 1 szklanka miodu (najlepiej o delikatnym smaku),

- 2 łyżki imbiru (najlepiej świeżo utartego),

- 2 goździki,

- 5 cytryn (cienko obrana skórka i miąższ; ważne, żeby w nalewce nie było żądnych gorzkich części – białej skórki, pestek, błonek),

- wysuszona skórka pomarańczowa (długość ok. 4 cm).

Wszystkie składniki (z wyjątkiem miodu) należy umieścić w dużym naczyniu (najlepiej słoju) i odstawić w zaciemnione miejsce na ok. 2 tygodnie. Po tym czasie należy dodać miód i odstawić na 1-2 tygodnie. Po tym czasie płyn odcedzamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation