Kuchnia

koktajle napoje

Koktajl jaglany z imbirem, marchewką i jabłkiem

Składniki na 2- 3 osoby

4 marchewki
8- 10 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
10- 12 migdałów (można namoczyć na noc)
woda mineralna do uzyskania właściwej konsystencji
2 cm kłącza imbiru
2 małe jabłka
szczypta cynamonu
szczypta kurkumy

Przygotowanie:

Marchewkę umyj i obierz ze skórki. Jeżeli jest pochodzenia ekologicznego wystarczy ją dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Marchewkę potnij na równe kawałki i dodaj do naczynia miksującego. Możesz również ugotować marchewkę na parze.

Zmiksuj marchewkę z dodatkiem wody, następnie dodaj ugotowaną kaszę jaglaną, świeży imbir, kurkumę, cynamon oraz jabłka pocięte w kawałki. Gniazda nasienne i skórkę możesz pozostawić lub usunąć. Zmiksuj wszystko na jednolitą konsystencję. Jeżeli jest zbyt gęsta dolej wody i zmiksuj jeszcze raz.

Serwuj w temperaturze pokojowej lub lekko podgrzane.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation