Kuchnia

Przepisy

http://www.moderntasteblog.com/2013/02/weekendowa-cukiernia-i-babeczki-kajmakowe.html
Babeczki kajmakowe
2 duże żółtka
1 duże jajko
530 g kajmaku
2 1/2 łyżki mąki
sól morska (opcjonalnie, dałam 1/2 łyżeczki)

masło do wysmarowania foremek
mąka do obsypania foremek

Żółtka i jajko ubijamy mikserem na jasną, puszystą masę, trwa to ok. 3 min. Ciągle ubijając dodajemy kajmak, a gdy połączy się z jajkami stopniowo wsypujemy mąkę i sól, jeśli zdecydujemy się na jej dodatek.
Masę przelewamy do natłuszczonych masłem i obsypanych mąką foremek. Najlepiej użyć małych foremek, z których potem łatwiej wyjąc babeczki. Ja użyłam kilku większych i kilku mniejszych do muffinek.
Pieczemy w 210C przez ok. 10 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni a środek pozostanie płynny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation